tirsdag 8. januar 2013

Bangkok dag 3

Etter å ha opplevd det Lonely Planet omtaler som "one of those infamous Beer Cang hangovers" ble det en sen start på dagen. 
Vi kom oss omsider opp og tok en liten svømmetur i hotellets basseng. Det var faktisk rett så kjølig, men kanskje akkurat det vi trengte for å få ny energi for resten av dagen.
Her kan man skimte Therese svømmende i hotellets basseng
Erik slapper av i lysthus
Vi satte deretter kursen ned mot elven og tok båten nordover til Chinatown i vakker solnedgang. Vi har ikke skrevet stort om været i Bangkok, men det har ligget på bort i mot 35 grader om dagen og ned mot 25 om kvelden og det har vært sol og nedbørsfritt hver dag, kort og godt: himmelsk. Særlig kveldene er utrolig behagelige med en lett bris og god temperatur. Kameraet vårt gjenspeiler her ikke fullt de vakre fargene som utspilte seg på kveldshimmelen.
Solnedgang på Mae Nam Chao Phraya
Etter å ha reket rundt i Chinatown en stund, og krysset gaten flere ganger med livet som innsats, og ja - det føles som om man regelrett setter livet på spill. Man lukker øynene og tar hverandre i hånden og løper over veien. Hittil har vi kun blitt sneiet av en moped, vi regner det vel mer som et kjærtegn enn som et uhell. Chinatown er egentlig et kapittel for seg selv. Det er ekstremt kaotisk og har et relativt høyt lydvolum. Etter at vi hadde vandret målløst rundt i en drøy time uten å oppnå annet enn mild frustrasjon og dehydrering, kom vi omsider inn på rett spor - nemlig lukta ta mat. Vi fant omsider gate"cafe" etter gate"cafe" med all mulig mat som kan og ikke kan tenkes lagd på en  moped/gassgrill/benk på gaten.  Man hører så mangt om "streetfood" med sin gode smak og farlige bakterier. Hittil har vi heldigvis kun opplevd det positive aspektet, men klok av andres skade har vi nok av piller for å bøte på om nødvendig.
Middag i Chinatown
Vi forlot deretter Chinatown og tok metroen bort til Si Lom for å utforske Bangkoks "Gayborhood" et artig område der vi fant oss noen livate puber gatelangs og studerte verden som trasket forbi. Det var nok ikke alt vi så der og i rundt i nabolaget som var like hyggelig, men det er dessverre et kjent fenomen i Bangkoks gater. Heldigvis går det ettersigende mot bedre tider også for sjelene som jobber lange netter i Bankoks bakgater.
Da kvelden begynte å nærme seg slutt trasket vi hjemover og stoppet på en cafe langs veien der vi fikk nok et nydelig måltid til en god penge. Det finnes utrolig mange tuk-tuk i byen, men det er nok litt av varierende kvalitet og mye fusk og lureri blant sjåførene, men man kan vel ikke dra fra byen uten å ha tatt en tur med de fargerike doningene. Det føles ikke helt stabilt å sette seg inn i en kjørende sofa på fire- til seks- feltsvei. Men skitt la gå sa folk. Og det gikk jo bra - selv om knokene er støle av å klamre seg fast og håret kanskje ikke lenger er like fint. Tuk-tuken fraktet oss "trygt" hjem etter en rolig og fin dag i Bangkok.

3 kommentarer:

  1. Kanskje litt naivt, men hva var det slags folk som jobba i bakgatene og hva gjøres for at de skal få det bedre?

    SvarSlett
  2. Thailand har et enormt sexmarked som har en estimert omsetning på 4.3 milliarder dollar pr år. En sexarbeider tjener i snitt ca 9 dollar pr dag. Til sammenligning seier somme bareigarar at dei betaler poltiet 200 dollar mnd for at de skal sjå gjennom fingrane når det kjem til disse lyssky aktivitetane, som foregår i fullt dagslys. Prostitusjon blei forbudt i 1960. Det jobbes politisk for å få bukt med industrien gjennom organisasjoner som EMPOWER, som ønsker å annerkjenne prostiuerte som arbeidere og sikre de rettigheter på lik linje som andre arbeidstagere og CATW, som har fokus på å få folk ut av industrien. Begge har som mål å bedre forholda for prostituerte, om enn med forskjellig vinkling.

    SvarSlett