torsdag 17. januar 2013

Krabi - Ho Chi Minh City

Hallo! Hører dere oss?
Ja det er bra, da ser alt ut til å virke også her :)

Vi har nå reist til Vietnams største by Ho Chi Minh City, som mange sikkert kjenner som Saigon, som den het før (og fortsatt kalles av mange).
Asias svar på Ryan Air, Air Asia, flydde oss hit med to kjappe flyturer på henholdsvis 1 og 1,5 time med Airbus A320-200 og vi koste oss (delvis hvertfall) med forhåndsbestilt mat på begge strekker. Det var særs hyggelig å se igjen den ryggradfisken vi tidligere har møtt.
Dagen startet i Krabi, og etter at vårt kjære Guesthouse denne gangen innfridde med en god natts søvn kjørte sønnen(?) i huset oss til Krabi Airport - mot en special price for us of course. Første etappe gikk til Bangkok. 
Utsikten fra flyet, vårt gamle hotell ser man faktisk ca midt i bildet
På flyplassen der, hadde Air Asia funnet ut at det var en god idé å gjenninføre individuelle køer (ala Burgerking) til innsjekkingen, noe som da holdt på å få Therese til å gå fra sans og samling. Med enda rødere kinn en vanlig og lett dirrende av sinne var det like før hun gikk bananas som noen lokale gjorde i nabokøen. Dette mente Therese var helt på sin plass og applauderte utbruddet i sitt stille sinn. Etter evigheter i kø kom vi oss likevel med på neste fly hit til Vietnam.

Transferbussen er beregnet på en lavere gjennomsnittshøyde
Trafikken her i Ho Chi Minh får Bangkok til å fremstille som en rolig mandagskveld i en gjennomsnittlig norsk bygd. Det flyr biler og haugevis av scootere i alle retninger og trafikken er mildt sagt uoversiktlig. Vi har fått oss et fint lite hotellrom med utsikt til all galskapen nedenfor.
Middag ble inntatt på en restaurant drevet av en hyggelig amerikaner, som frarådet oss å rusle rundt med gull på kroppen. Ja, da lar vi bare være med det.

Kokosvaluta
Middagen kostet bare en halv million, så valutaen her (som for øvrig heter Dong, høhø) er et kapittel for seg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar