onsdag 30. januar 2013

Sydney dag 1

Etter ankomst Sydney tidlig en tirsdags morgen med litt regn i luften tok vi toget inn til sentrum, og fant raskt hotellet vårt som foreløpig leverer på alle punkter, de har til og med gratis wifi til oss. Med ankomst hotellet rundt kl 08 om morgenen var som forventet ikke rommet vårt klart enda, men ved en svært gledelig vri ble vi oppgradert til et litt større rom, der vi fikk sjekket inn med en gang. Vi benyttet da anledningen til å plusse på søvnen noen timer, noe som gjorde svært godt.

Klimaet har endret seg ganske mye siden forrige by. Det er ikke klamt i luften lenger og temperaturen er lavere. Et av de første synene i byen var en dame i ullkåpe. Det føler vi er å ta i, selv om en genser er lurt å ha på kvelden. De har tydeligvis en litt annen standard. Etter en hvil var vi så omsider var klare for å titte litt på denne byen og da hadde til og med solen kommet frem, og været var straks litt mer likt det man forventer fra disse trakter. Vi bor rett ved Hyde Park (jada, engelskmennene vet å sette sine spor) og vi startet vår vandring der.
Anzac memorial

Anzac memorial ligger i begynnelsen av Hyde Park og er et minnesmerke for falne under WW1. Inne i bygget er der en gullstjerne for hver døde fra både New Zeland og Australia. Videre gikk vi til Avenue of Trees.
Avenue of Trees - Where's Waldo?

I den andre enden av Hyde Park finner man Archibald Memorial Fountain, og Marys Cathedral. Denne katedralen ble bygget i gotisk stil over flere år fra 1856 til endelig helt ferdig i 1928. De høyeste spirene kom imidlertid ikke opp før år 2000.
St Marys Cathedral og Archibald Memorial Fountain. Therese poserer med det asiatiske bildetegnet.

St Marys Chathedral 
Veien gikk videre gjennom byens grøntarealer og vi passerte Art Gallery of New South Wales på veien. Sydney ligger nemlig i staten New South Wales, så sånn sett gir det god mening.
Art Gallery of NSW

Vi gikk langs kystlinjen videre med flotte Royal Botanic gardens på den ene siden og lukten av sjø på den andre til det endelige målet ble skimtet i det fjerne.
Sydney Operahouse og Sidney Harbor Brigde

Nemlig det eneste operabygget som kan måle seg med vårt hjemlige hva arkitektur angår, og det var virkelig et flott syn.
Kanskje det vanligste motivet i Sydney - på trappene til Operaen
Der fant vi også operabaren som ligger nydelig til nede vet havet og koste oss med solnedgangen bak Sydney Harbour Brigde. Og ved slike anledninger skal man ifølge turistboka unne seg et godt glass til. Vi har da følgt boken hele turen og da er det ingen grunn til å avvike her.
Med solen i ryggen og flott utsikt til Operaen

Eriks ivrige borddame



Ettersom sulten så begynte å gnage gikk vi avgårde for å finne middag, og etter litt vandring fant vi et sted som etter hvert viste seg å være et slags casino, vi fikk uansett spist et godt måltid uten særlig mange andre til stede.

På veien hjemover mot hotellet ramlet vi forbi en Comedy Cellar, der showet allerede var i gang. Vi lot oss ikke be to ganger og gikk ned for å teste den australske humor-scenen. Det viste seg at det var en slags amatørenes aften, noe som kom klart frem hos den første komikeren vi så på, det tok seg dog gledelig opp med en rett så morsom kar til slutt. Bartenderen mente at vi burde komme tilbake mot slutten av uken fordi showene blir bedre og bedre, så vi får vurdere det om vi får tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar