mandag 21. januar 2013

Ho Chi Minh City dag 5

Dette var den første av to planlagte ekskursjonsdager, så i dag rakk vi hotellfrokosten begge to, men vi klarte allikevel å somle såpass at vi kom av gårde litt senere enn planlagt. Etter en kort gåtur til busstasjonen fant vi ut at vi skulle ta buss nr 616, og etter mye leting og god hjelp fra noen hyggelige lokale kom vi oss til slutt av gårde med buss.
Fant rett buss. Sjåfør i korrekt uniform.
Målet var Dai Nam Amusement Park, en merkelig og enorm park, bestående av fornøyelsespark, dyrehage, badestrand, dyrehage, tempel-land, campingområde med mer. Denne ligger 30-40km fra Ho Chi Minh, dette klarte man allikevel å bruke bortimot 2 timer på. Ingen grunn til å forhaste seg med andre ord.
Da vi ble satt av foran inngangen ble vi litt slukøret da vi innså at det ikke var et eneste skilt på et språk vi kunne forstå, og at ingen som jobbet der snakket et ord engelsk. Det var nesten påfallende at de ikke kunne NOE engelsk i det hele tatt i den største morroparken i landet som de vil skal dra turister fra alle verdenshjørner etterhvert. Da ble det kroppsspråk da. Fungerte helt utmerket og vi fikk tilogmed et kart der det sto enkelte engelske ord her og der.
Maskoten
Parken er som nevnt delt inn i flere områder og vi valgte å ta for oss fornøyelsesparken og tempel-land, selv om Therese hadde utrolig lyst å bade. Det er dessverre ikke mulig å rekke over parken på en dag. I fornøyelsesparken var det mange forskjellige attraksjoner, deriblant et digert hus som er fylt med snø, hvor man kan ake. Vi hoppet over snøopplevelser og gikk for å utforske pyramidens hemmeligheter. Det var altså et horror-hus. Det var ikke så innlysende for oss ut i fra en sfinx og en pyramide, men ok.
Innlysende horror-hus
Inne i pyramiden fikk vi oppleve det nest verste horrorhuset vi noen gang har vært bort i. Kun opplevd ett som var verre og det var på Liseberg, men det er vanskelig å slå et horrorhus med ekte mennesker. Bakdelen med sfinx-horroren er at de går litt vel fysisk til verks. Therese fikk bokstaveligtalt en mumie knallhardt midt i planeten. Mulig at vi er litt høyere enn snittet i asia, for den skulle sannsynligvis ha sveipet hodene våre. I stedet fikk Therese se både måner og planeter, i tillegg til skjeletter, edderkopper og annet som hører hjemme i et slikt hus. Etterpå fulgte karuseller og opplevelser tett i tett.
En av mange svære drage-attraksjoner
Det var merkelig få mennesker i parken, kanskje fordi det er mandag og arbeid, eller kanskje fordi det er så gigantisk at vi knapt fant hverandre. Ikke vet vi, men det er ikke hver dag man kjører rollercoster alene, så vi har sittet foran i alle attraksjoner. Vi var forøvrig litt nervøse med tanke på antall ganger oppned i forhold til selen vår, men det gikk over all forventning.
Denne tok vi helt alene. Overlevde til og med.
Konklusjonen vår ble kanskje at det var litt vel mye mørkt og skummelt i de diverse attraksjonene, og Therese formelig lengtet etter en klem fra Mikke Mus etter å ha kjørt båt igjennom de ti forskjellige helvetene de tror på her i Vietnam.
Utdrag fra helvete
Ta gjerne med barna
Dagens artigste og våteste opplevelse kom i tømmerrenna, som var ganske lik den på Tusenfryd. Trodde vi. Etter å ha kjørt ned den lange nedoverbakken i høy fart var vi nemlig like tørre. Denne følelsen varte i noen tideler før vi tittet opp, der vi oppdaget en enorm masse med vann hengende over oss som kort tid etter deiset ned og gjorde oss like våte som i dusjen kvelden før. Ja, så fikk Therese bade likevel.
Tempel-land
Vakre blomster
Så var det tempel-land som sto på tapeten. Det var så utrolig fint forseggjort med et utall av planter, trær og flotte byggverk. Det var direkte vakkert.
En av mange som skal ha æren
Vi gikk over broer og elver og nytte synet før vi endte i et stort tempel som skulle inneha alle gudene som har spilt en rolle i Vietnam igjennom historien. Der var det ikke lov å ta bilde, og vi kunne ikke gå inn med sko, som skikken tilsier.
Buddha
Tre vise menn og Golden Temple
Flere planter
Etter en like lang busstur kom vi endelig hjem og skal samle krefter til en enda tidligere oppstandelse i morgen. Ja, vi har det jammen hardt.

3 kommentarer:

  1. Kjekt å følge med på dokke:)

    SvarSlett
  2. For en plass! Vidunderlig og absurd på samme tid ;)

    SvarSlett
  3. Oj da for et sært sted... Mye rart folk lager gitt...;)

    SvarSlett