onsdag 9. januar 2013

Bangkok dag 4

Vår siste hele dag i Bangkok startet med en tur til bassenget, som var relativt mye deiligere mens det enda var sol på det. Vi slappet deretter av en stund før vi pyntet oss til å bli akseptert av The Dome@Lebua sine overkommelige dresskoder. Denne er de svært tydelig på både på hjemmesiden og på oppslag ca overalt, men likevel kommer turistene i slippers og fotballdrakt. Det var ved en slik anledning vi første gang så en misfornøyd kelner i Thailand. The Dome er for øvrig kjent fra komedien Hangover 2.

Skybaren til The Dome har Bangkoks beste utsikt, men den åpner ikke før klokken 18, så vi gikk innom en pub i nærheten for litt næring i mellomtiden. Da klokken nærmet seg 17 gikk vi tilbake til The Dome og tok heisen opp til 64. etasje for en vordrink på Distil, mens vi ventet på den store utsikten. Vi hadde egentlig tenkt å spise middag der oppe, men det var klin umulig å få bord. Dersom dere ønsker å spise her en gang er det lurt å bestille bord samtidig som du booker flybilletten, eller gjerne en mnd før det igjen. Prisene på toppen av Bankok er saftige (også i norsk standard) - du er herved advart.

Vordrink på Distil, absolutt brukbar utsikt der også
Therese @ Skybar
Utsikt fra Skybar
Utsikt fra Skybar
Slik ser hotellet vi bor i ut, sett fra et annet hotell
Etter altfor dyre drinker på fancy skybar beveget vi oss ned på bakken, både i høydemeter og pris. Smaken var derimot fortsatt utmerket. For å gi et bilde på prisen der oppe, så har vi fortsatt ikke spist mat for like mange penger som de drinkene kostet. Til deres forsvar så betaler man for opplevelsen i tillegg - og drinkene var kjempegode.

Vi fant et lokalt lite sted i en mørk og noe skummel sidegate som viste seg å være en større familierestaurant bare man kom seg inn døren. Fascinerende å finne slike ting bak en tilsynelatende helt vanlig dør - nesten som et hjem der de satte kunder under trappa, på bakterrassen osv der de ellers fant plass til et bord.
Sticky rice med mango
Therese smaker på Scampi med det som ser ut  til å være en alt for sterk saus

Som bildet illustrerer var den grønne sausen til å ta kvelden av. Den smakte først syrlig før det kjentes ut som en knippe tuber med wasabi og grønn chili eksploderer i munnen på deg. Da er det godt man kan skylle ned med Singha. Vi fikk også kyllingspyd og sticky rice with mango som smakte søtt og godt. Nå er det pakking før vi i morgen setter kursen sydover. Men først en øl på terrassen mens vi nyter utsikten av Bangkok en siste gang.

1 kommentar: