søndag 27. januar 2013

Singapore dag 3


Denne dagen var satt av til å utforske "The Colonial District" for å utforske hvilke fotavtrykk britene har etterlatt seg i denne fremtidsrettede byen.

Etter ankomst i riktig område gikk vi rett på Singapore Art Museum og som de ivrige museums-menneskene vi er tok vi det obligatoriske bildet og marsjerte videre.
Kunstmuseum
Vi inntok deretter en lang brunch på en tysk restaurant der vi fikk med oss slutten av storkampen Melbourne-Sydney, samt kvinnefinalen i Australian Open fra samme by. Vår hviterussiske venninne sørget for europeisk seier over Asia.

Neste stopp var erverdige Raffles Hotel, der koloniserende briter har kost seg i hundrevis av år. Dette er stedet som fant opp drinken Singapore Sling, så i historieforskningens ånd måtte vi jo innta en selv. Konseptet her er at man kjøper en Singapore Sling til 150 NOK pr stykke og med på kjøpet får man den eneste muligheten til å forsøple i ellers så ryddige Singapore.  Det står nemlig haugesvis av uskrellede peanøtter over alt, og britene synes det er hysterisk artig å skrelle disse og hive avfallet rett på gulvet.
Vi nøyde oss med 1 drink her.

Den berømte drinken og peanøtter til å kaste rundt seg
Lykkelige over å lære historie
Litt av gulvet 
Turen fortsatte ned mot Clarke Quay, der vi på veien fikk se City hall, som nå er under oppussing og diverse andre bygg britene fikk satt opp i sin tid. Utsikten mot havnen var flott, med enorme arkitektoniske varianter som var vanskelig å ta bilder av.

Vakkert opplyst
Gammelt møter nytt
Ærverdig gammelt bygg i nye farger
Dagens tur endte i Clarke Quay, som er et festlig område i pastell med diverse barer og diskotek, samt livemusikk her og der.
Clarke Quay i pastell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar