torsdag 10. januar 2013

Bangkok - Krabi

Dagen i dag er dedikert til reise mellom Bangkok og Krabi. Første punkt på reisen var Dong Muang airport som tidligere var hovedflyplassen i Bangkok. Nå er den tatt over av billigselskap ala Ryan Air og Easy Jet, bare atte Nok-air og Air Asia. Ifølge vår reisebok tar det mellom 45 min og 2 timer å kjøre til denne flyplassen, så vi startet ekstra tidlig for å ikke stresse. Trafikken var selvfølgelig rolig så vi var på flyplassen et par hakk for tidlig. Det var forøvrig en svært hyggelig kar som ikke kom med noen overraskelser ang pris. I Bangkok er det vanlig at man betaler bompenger utenom taxipris, samt et lite "flyplasstillegg". Vi følte vi slapp rett så billig unna.

Nok-air AKA Nebb-Air
Flyplassen var større enn vi hadde forutsett, men svært mange europeere, særlig franskmenn. Air Asia, vårt flyselskap, fungerer omtrent som en blanding av Ryan Air og Norwegian, dvs et billig flyselskap med det du måtte ønske, bare du er klar over betingelsene. Det gikk svært bra og da vi landet i Krabi etter et måltid der Therese kom best ut av det med sin green curry, og Erik litt mindre heldig med chicken combo der han i tillegg til kyllingen fikk et knippe småfisk med små hoder i maten, var det overraskende enkelt å finne flybussen. Den tok oss direkte til Krabi town, og litt forbi. Dette syns vi var noe underlig. Hvorfor stoppet ikke bussen midt i sentrum?

Flybussen
Etterhvert forsto vi jo hvorfor. Byen er jo helt og fullstendig død etter kl 21.00. Litt opp i høyden, bare ca. 10 min gange er det mange backpackers osv, men vi valgte da på forhånd et hotell i sentrum. Kjempelurt det. Her har vi både wifi.. og vifte i taket.. og... nei. Vi har sannsynligvis funnet det dårligste hotellet i Krabi. Her er det en form for dobbeltseng - uten madrass selvfølgelig - med tepper og et par puter. Det er også et skap her. Det som Hotels.com omtaler som privat bad, er et bad på gangen med et toalett, null toalettpapir og en dusj. Ville du vaske hendene sa du? Ja den datt dessverre ned i går sa fruen som viste oss rommet. De andre vi deler bad med dusjet rett før vi kom, og det var heldig, for da fikk vi også vasket bena våre.

Toalett/dusj/var en gang en vask
Nok om det flotte hotellet (som vi også har booket på vei tilbake - hjelp). Krabi by i seg selv er en litt mer turistifisert bygd med mange små barer og utrolig mange backpackers. Vi fant et par hyggelige barer og fikk mange tips fra folk som har reiset i månedsvis og ikke hadde tenkt seg hjem med det første. Gode ideer å ta med seg. I tillegg fikk vi møte bygdas kuriositeter.. Mann eller kvinne? Same same - but different.
Ikke same same - men Erik
I morgen har vi intensjoner om å stå opp tidlig for å dra til øya Ko Lanta. Ingen grunn til å bli på dette hotellet lenger enn nødvendig.

2 kommentarer:

  1. Lever meg inn i bloggen deres, i mangel på struktur på sparefronten er dette det nærmeste verden rundt jeg kommer ;) Lov Lanta har jeg hørt er nydelig!

    SvarSlett
  2. Hahaha.... Bra dere har humoren i behold da! Bedre lykke i Ko Lanta, kos dere :) Flotte Berlin-solbriller Therese ;)

    SvarSlett