torsdag 24. januar 2013

Ho Chi Minh City - Singapore

Som avslutning på vårt opphold i Vietnam må vi berette til våre ølglade venner at vi nok har satt personlig rekord i billig øl på restaurant. På et av stedene i nabolaget var det nemlig happy hour en av dagene vi var ute og spiste, og da var det tilbud på et av de lokale ølene, en flaske grønn Saigon. Denne flasken på 0,45 liter koster vanligvis 19.000 Dong, men var for anledningen satt ned til 12.000 Dong. Dette høres kanskje mye ut, men det tilsvarer ca 4 kroner. Man kan med andre ord unne seg 2.

Dagens destinasjon var altså Singapore, og dit ble vi fraktet av et av verdens 3 beste flyselskap, Singapore Air. Bortsett fra den sure kjerringa som tok oss mot i flyet, var det en meget god opplevelse. Med et så stort fly som Boeing 777-200, med både filmer, spill, god benplass og gratis varm mat får man et servicenivå som man vanligvis ikke får på flyturer av denne lengden, i underkant av 2 timer.

Vel fremme i bystaten Singapore fikk vi tatt ut noen Singaporske Dollar (Mye kjedeligere enn Dong) og vi ble med metroen inn til sentrum. Etter 18 dager med sol og temperaturer på 30+ måtte vi konstatere at det uunngåelige til slutt skjedde, vi ble truffet av noen regndråper. Klimaet her virker til å være en del fuktigere enn der nord vi kom fra. Ingen av oss har vel noen gang vært så nær ekvator, så det er vel slik det skal være her.

Hotellet vi bor på her, er meget stort og fint men har dessverre valgt å legge seg på 1980-tallet, hva internettløsninger angår, så vi får blogge når vi finner noen ledige wifi-nett fly forbi. Frokost har de heller ikke, dvs. de har vel det, men det er vel ikke et reelt alternativ med de griseprisene de presterer å operere med. Vi har nok havnet på et hotell med hovedsaklig businessfolk. Rommet er dog upåklagelig.
Hotellet sett nedenfra i lobbyen
Etter å ha sjekket inn gikk vi den relativt korte turen ned til Chinatown, til tross for at portieren mente vi var gale som ikke tok taxi. Det er vel ca 1,5 km ned dit og vi overlevde gåturen. Der fikk vi sugd til oss kinesisk atmosfære i hyggelige omgivelser. Det nærmer seg tross alt kinesisk nyttår, så stemningen var god.
Yrende liv i gatene i Chinatown
Chinatown var fullt av flotte dekorasjoner, lamper og figurer. Vi er litt usikre på om det alltid er slik, eller om det er i anledning "tet", men vakkert og morsomt var det.
Slangedekorasjoner
Dragedekorasjoner
Chinatown er etterhvert blitt en salig blanding av kinesisk medisin og kultur, turister og restauranter og uteliv. Vi fulgte en av gårutene i reiseboken vår med innlagte severdigheter. Vi fikk med oss både markeder og templer, samt en smule historie.
Mange rariteter til salgs
Erik på tempelbesøk
Therese er svært facinert av alle mathallene som finnes her, og gleder seg stort til å begynne å spise. I dag nøyde vi oss med Erich's pølser, et østerriksk innslag i Chinatown.
Erich's wuerstelstand
Ut i fra avisartiklene som hang på bua hans er han visst litt kjent for sin pølsebod som han påstår er den siste pølseboden på denne siden av Ekvator.
Singapore virker både rent og veloganisert, og vi gleder oss til å utforske stedet.

1 kommentar: