onsdag 13. februar 2013

Bakersfield - Carmel

Fra hva til hva, sier du kanskje? Vi var faktisk i Carmel i flere timer før vi fant ut at det het nettopp det. Carmel, eller Carmel-by-the-sea som det egentlig heter er en liten by i Monterey County, og vi er fortsatt i California.
Vi må forresten korrigere litt angående at ingenting skummelt skjedde på forrige hotell. Da vi skulle dra videre hadde noen knust vinduet på nabobilen vår. Therese syns det var kjempeskummelt, mens Erik mente at det var til pass siden de sannsynligvis ikke hadde tatt inn alle verdisaker. Alle byer har innbrudd i biler mente han.
Dagens kjøretur gikk først vestover ut mot kysten gjennom ymse små steder, eller ingenmannsland om du vil, helt til vi kom ut til Highway 1, for å kjøre Pacific Coast Highway. Vi kjørte igjennom et område der de tydeligvis kun hadde laget vei for å få ut oljen sin. Vi så mye oljebrønner da, og en og annen ørkenrotte/ukjent lite dyr.
Vi kom omsider til Highway 1. Denne veistrekning er kjent for å være spesielt vakker, og den skuffet ikke. Vi kjørte i timesvis langs kysten ved bratte svingete veier til rett så pen natur. Man har utsikt rett til havet, med klipper og rev.
Sol og salt hav

Stor fugl, og ikke lenger gribber som i ørkenen

Høydepunktet var kanskje da vi kjørte forbi et oppholdssted for elefant-seler. Det lå hundrevis av seler på stranden og kastet sand på seg selv. Disse ser helt merkelige ut, og det er hannenes snabel-lignende nese som har gitt de sitt navn.
Slapper av i solen

Det var morsomt å se de humpe rundt, småsloss litt, skrike - ja og et par prøvde tilogmed å reprodusere.
Let's do it like they do on Discovey channel

Vi kjørte igjennom Ben Sur/Big Sur også, som Therese mener hun har hørt om fra TV. Vi vurderte et øyeblikk å overnatte der, men vi fant bare hytter og camping der. Tydeligvis et fiske og jaktområde. Vi så både rådyr og ekorn. Rådyret var raskere enn oss, så fikk ikke knipset det.
Nøtteliten

Så vi kjørte videre til vi fant Carmel, en liten søt by, med et kompakt sentrum bygd i tre. Der spiste vi på en restaurant og hun som jobbet der anbefalte et hotell for natten, før vi starter på siste etappe med vår kjære Chevy. Våren er forresten kommet, og det er deilig!
Vår i Carmel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar