torsdag 28. februar 2013

Reykjavik dag 4

Vi var nå alene igjen de siste turdagene, og denne siste hele dagen ble stort sett brukt til avslapping og generell daffing. Vi tok oss dog en siste sightseeing-tur for å se litt mer på sentrum og særlig den imponerende Hallgrímskirkja. Dette er Islands største kirke, 75 meter høy. Fasaden er svært imponerende, og foran kirken står selveste Leiv Erikson som oppdaget USA. Iallefall ifølge påskriften på statuen. Det kan jo være en og annen indianer som er uenig. Statuen var faktisk en gave fra USA til Island i anledning Alltinget  sitt tusenårsjubileum. 
Erik, Hallgrim og Leiv
Utsnitt av kirken
Inne i kirken er det mer diskret enn utenfor. I følge plansjene skal det illustrere lys og enkelhet. Enkelt var det i allefall, for med unntak av imponerende kuppel og takhøyde, var det lite fiksfakseri og pynt, kun lysestaker og noen lysegrønne benker, som sikkert skulle minne om nordlyset.

Vi støttet også kirken med noen kronur og tok heisen opp til toppen for å titte ut over resten av byen. Derfra kan man faktisk se hele Reykjavik. Været var sånn passe, så bildene ble deretter. Utsiktspunktet var fra selve klokkene i tårnet som var innendørs, og noen trapper opp der man sto i frisk bris og nytte synet.
Reykjavik 1
Reykjavik 2
Reykjavik 3
Reykjavik 4
Etter denne eskursjonen gikk vi gatelangs i sentrum. Sentrum i Reykjavik er ikke så stort, men består av mange smale gater og trehus. Det er tydelig at turisme er hovednæringen, for de fleste butikkene selger typiske turistsaker som lundefuglebamser og ullgensere. I tillegg er så godt som alle du treffer på engelsktalende eller norsktalende. Ja, og en og annen asiat da. De er jo overalt.

Etter litt vandring og litt cafe begynner vi å kjenne på at turen snart er slutt og lusker så tilbake til hotellet for å pakke og gjøre oss klar for å komme hjem. Når vi tenker over det, så skal det også bli godt å komme hjem, og ikke minst, ha kjentfolk rundt seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar