tirsdag 12. februar 2013

Las Vegas - Bakersfield

Selv om Las Vegas har vært utrolig gøy, merkes det fort på lommeboken også, så vi fulgte planen og kjørte videre.
Planen sa dog Grand Canyon, Arizona, men som overskriften tilsier er vi slettes ikke der, men tilbake i California. Det skyldes at vi valgte å droppe canyonen, grunnet stadige advarsler mot snø/is på veiene rundt det store hullet i bakken, samt temperaturutsikter ned mot -15. Veivarselet lovet også stengte veier, så det var ikke sikkert vi ville komme frem. Vi fant derfor ut at vi heller kommer tilbake til Arizona et mer sommerlig tidspunkt en vakker dag.

Poland was here
Vi har derimot satt styring mot et sted med det klingende navnet "Morro Bay" som er et fint utgangspunkt for å kjøre "Pacific Coast Highway" nordover langs vestkysten av California. For å komme dit måtte vi først krysse en ørken. Og der var det ingenting. Absolutt ingenting. Unntatt noe som så ut som en dødsulykke på veien, og det var på ingen måte hyggelig å kjøre forbi. Der var en haug med sheriffer, og en smadra bil, der førersiden var omhyggelig innpakket i plast. Synet ga frysninger, for å si det mildt. Etter å ha kjørt utallige miles, ca rett vest, så vi endelig sivilisasjonen igjen - langt der borte, og vi så solnedgangen over sanddynene. Det begynte å bli på tide å finne et sted å sove for natten.
Solnedgang fra ørkenen
Kvelden ble avsluttet i utkanten av Bakersfield, der vi fant et motell som viste seg å både være rett så trivelig og rett så billig, på tross av alle de mordere og kriminelle vi har sett på TV som herjer slike steder langs veien. En episode fra Criminal Minds sitter godt i hukommelsen. Frykten viste seg jo å være helt ugrunnet, og det skumleste som skjedde var at tørketrommelen her ikke tørket helt opp alle klærne våre. Det gir håp for neste  natt som sannsynligvis også skal tilbringes en tilfeldig plass langs en highway i USA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar