torsdag 21. februar 2013

Boston dag 3

Boston er kjent som en studentby og har blant annet to av verdens mest prestisjetunge universiteter, nemlig Harvard University og MIT. Begge disse ligger rett over elven fra sentrum, i Cambridge. Harvard, og området rundt, skal være vakkert og interessant med sine små cafeer og butikker. Vi satte kurs for å oppleve vidunderet. Boka nevnte noe om at området hadde mistet noe av sin sjarme ettersom kjedene har kjøpt opp en del av disse små cafeene og laget en mer kommersialisert stil. 

Da vi kom fram var vi først litt usikker på om vi hadde kommet rett, men det hadde vi altså. Vi prøvde etter beste evne å finne en smule sjarm rundt der, men det nærmeste vi kom var Starbucks. For å ikke være så kjedelige valgte vi nabocafeen, som hadde akkurat like mye samlebåndprinsipp. Vi fikk da et godt måltid, og underholdning attpå. En av de ekstremt mange uteliggerne i området nektet nemlig å forlate stedet, så Harvard-politiet måtte komme å hjelpe til. Litt underlig at det er så mange hjemløse der, og så få i sentrum, så langt vi har observert, men det er sikkert en årsak bak. Etter mat, gikk vi inn på selve universitetsplassen og beundret de mange gamle byggene, som er plettfritt vedlikeholdt - sikkert takket være en del dumme ungdommers rike foreldre. 
Harvard University 
Harvard University
Vi fikk også sett statuen av selveste Harvard i egen person. Det betyr lykke å gni ham på skoen, noe som igjen førte til et utall av asiater i kø, så dere får nyte ham med et par tilfeldige asiater. Det var kaldt og vi hadde ventet lenge nok.
Harvard med blankpussede sko og to asiater 
Vi vendte etter denne ekskursjonen tilbake til hyggelige sentrum og Haymarket til litt målløs vandring, med pauser på cafeer og puber, ispedd litt irsk husmannskost og trubadurer.
I serien Erik tar på høye bygg - nå klokketårn
Han klapper også fuglen på monumentet til minne om George Thorndike Angell, en kjent advokat og dyreforkjemper i MA

1 kommentar: