lørdag 2. februar 2013

Sydney dag 4

Med oppadgående form kom vi oss avgårde i høvelig tid og marsjerte avgårde for å ta toget. Innkjøp av 7-dagerskort til kollektivtrafikk ved ankomst Sydney er nok foreløpig det dårligste kjøpet på denne turen, ettersom vi stort sett har spasert rundt for egen maskin. For å få litt verdi igjen for kortet tok vi dermed toget den ikke alt for lange veien mot Darling Harbour, der vi fant dagens mål, Sydney Aquarium.
Therese prøver dykkerdrakt

Som store Harry Hole-fans måtte vi jo følge i hans fotspor fra boken Flaggermusmannen der han flere ganger besøker haiene her. Vi tok med oss Harry i bakhodet og vandret igjennom det meget dyre akvariet. Det var flott med alskens av fisker og sjødyr. Therese sin favoritt var sjødragen, som var ekstremt søt.
Sjødragen har god kamuflasje

Vanlig blekksprut - i Sydney vel og merke 
Vi lærte om pingviner

Og om Dugong - en liten sjøku som får salat hvert tiende minutt igjennom hele dagen for  å få nok mat
Klimaks var nok haitunellene. Det var ganske tøft å se haiene på så nært hold, der de sakte svømte over oss, tilsynelatende uten en bekymring i verden. De er ganske skumle, og det er artig å forestille seg Harry sin romantiske date, som var akkurat her for noen år tilbake. Er ikke Harry ekte mener du? Jo, for tenk.
Rovdyr
Der var også mange andre søte og mindre søte fisker og dyr, men vi skal spare dere for alle bildene. Her er et lite utvalg:
Erik blant lysende maneter

Therese og en liten hai
Rokke - kan være dødlig

Da vi var ferdig med rundturen i akvariet hadde været bestemt seg for å slå om og det høljet ned. Vi tok dermed korteste vei til nærmeste pub (en annen av hr Holes favorittaktiviteter), der det var full kok med masse mennesker og hyggelige priser for å feire at helgen var kommet. Vi kom også på at det faktisk er ni år siden vi ble kjærester, så da fikk jo enda en unnskyldning til å feire også.
Nydelig vær - bare en ting å gjøre

Videre bestemte vi oss for å besøke våre tidligere venner fra Comedy Cellar siden bartenderen der mente at det var bra show der i kveld. Det var som tidligere litt av hvert, men den siste komikeren var kjempemorsom. Vi prøvde som alltid å ikke sitte for langt fremme på stand up, for å slippe å bli harselert med, men vi kom oss nok ikke langt nok bak og var så heldige å bli snakket til. Therese har etterhvert skjønt at hun egentlig ikke er så god i engelsk, og han trengte ca tre ord før han kjente igjen det han mente var den svenske aksenten vår. Eric og Fedex (som Therese visstnok blir uttalt på engelsk) fikk dog applaus for sin innsats (og sine 9 år sammen), og nå er det et etablert faktum at Norge er gode på ski, mens alt svenskene kan er å skru ting sammen med umbraconøkkel.
Erik syns det er smale seter på toget
Tilsist ble det noen øl på noen gamle engelske puber, hvor vi fikk en ny dansende venn som ble så glad fordi alle danset til trubaduren at vi fikk gratis øl. Her på denne siden av jordkloden har de litt andre festvaner enn oss, og folk er ganske beruset allerede klokken seks. Den første vi observerte som kastet opp var vel ca halv syv. Vi var i utgangspunktet forundret over antall vakter, men har nå forstått at det kan være et behov der. Noen deler av byen stenger mellom tolv og ett, noen steder stenger aldri, og det var vel et slikt ett vi endte på til slutt der de hadde en god gammeldags DJ, som spilte gamle svisker og lagde god stemning. Vi ble såpass fascinert over at noen fortsatt er DJ på gamlemåten, med CD-mappe og ingen triksing med elektroniske duppeditter. Vi måtte derfor avbryte ham litt der han bladde igjennom sin "best of"-mappe for å forevige øyeblikket.
DJ med mappe

1 kommentar: