mandag 25. februar 2013

Reykjavik dag 1

Vel fremme på Keflavik ble vi møtt av nydelig vær med sidelengs regn, heldigvis en lagt mildere vind enn i Boston. En lokal skrue av en bussjåfør fikk oss inn til Reykjavik på drøye tre kvarter, og vi ble sjekket inn på hotellet av en britisk skrue. Dessverre var ikke rommet klart enda, så vi fortsatte i zombiemodus ned til nærmeste cafe. Etter litt venting der, og senere på hotellet, satt vi oss i resepsjonen helt til briten ble lei av oss  og stokket om på rommene slik at vi fikk låst oss inn til noen timer nødvendig søvn.

Etter bortimot 50 dager som venneløse var det nemlig tid for en aldri så liten reunion, og vi ventet spente på flyet fra Oslo da vi våknet igjen. Våre gode venner (i alfabetisk rekkefølge så ingen blir fornærmet) Are Stian, Bente, Christopher, Jon, Marius, Randi og Trine tok nemlig turen over for å feire vår siste helg på tur sammen med oss. Og gjensynsgleden var stor.

Etter å ha sjekket inn resten av troppene spaserte vi ned til Fiskmarkadurinn, for å nyte en fantastisk tasting-meny med fisk i alle former.
Forventningen er stor 
Filosoferer over retningen i livet
Nevner i fleng hval, sushi av laks, maki av tunfisk, sashimi av kamskjell, flyndre og laks, grillet laks, lettkokt torsk, i tillegg til noen fuglerettter, and og gås. Alle med nydelig tilbehør og vinpakke til.
Lykkelig gjeng
Sake og sushi
Dannet konversasjon
Stemningen var god, og kanskje tilslutt noe høylytt for våre naboer, som ikke viste samme entusiasme som vi. Alle disse rettene senere trillet vi fornøyde ut døren til en trivelig engelsk pub med både livemusikk og øl-rullett. Vår notoriske gambler av en venn vant selvfølgelig et knippe øl som ble distribuert rundt bordet, og etter en anbefaling fra en lokal endte det med en smak på det lokale stoffet "brennivin", som serveres som en shot. Det smakte forøvrig som det ser ut som, en blank shot, med akkurat litt for mye promille i.
Skål!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar