onsdag 20. februar 2013

Boston dag 2

I dag gikk vi "The Freedom Trail", en 2,5 miles gåtur gjennom Boston med stopp langs 15 historiske steder underveis.
Boston er en by fylt med historie, og siden vinden hadde lettet og temperaturen hadde krøpet over null ble det en rett så hyggelig tur. Vi fikk lære om frigjøringskampen fra kolonistene, og om Boston-massakren som var startskuddet for et fritt USA. 
Turen startet i parken Boston Common før vi vandret igjennom nesten hele Boston, deriblant Haymarket og sentrum, før vi endte i Charlestown.

Massachusetts State House
Her startet det hele, og dette er balkongen der uavhengighetserklæringen først ble opplest
Til minne om Bostonmassakren

Paul Reveres hus,  en av "sons of liberty"
USAs eldste marinefartøy i tjeneste, USS Constitution - blir kun brukt hver 4. juli og som  museum
I serien "Erik tar på høye bygg" -  Bunker Hill Monument
 En kuriositet med denne byen er mengden salt som blir brukt på veiene. Det kan virke som om de satser på å smelte vekk all snø og is med salt, fremfor å brøyte. Det fører jo til ekstremt mye griseri, og de stakkars bilene ser mindre pene ut. Skoene lider samme skjebne. Det positive er jo at veiene er så godt som tomme for snø, selv om de er like hvite men nå av saltlake.
Saltet bil
Saltflekkete fortau
Vi feiret en vel gjennomført tur med å smake litt på Samuel Adams øl, oppkalt etter en av  "Sons of Liberty".
Turen vel overstått
Vi tok så t-banen tilbake mot hotellet ettersom vi hadde vi sett en morsom fondue-restaurant i nabolaget vårt, og bestemte oss for å prøve denne. Ingen av oss har prøvd fondue-konseptet før, og det viste seg at det var rett så artig. Vi kjørte husets spesialitet, en 4-retters meny, bestående av forrett med brød/grønnsaker man dyppet i en cheddar/øl-blanding, deretter en salat (som man dessverre ikke kunne dyppe i noe), så hovedrett der vi fikk diverse kjøttbiter som vi stekte selv i den kokende gryten og spiste med ymse sauser.
Alt smaker bedre med ost
Koker hovedretten vår
Som avslutning fikk vi en bolle med varm sjokolade der vi dyppet blant annet jordbær (veldig godt), marshmallows og kaker (litt for mye av det gode).
Mmmmmm...

2 kommentarer:

  1. Jeg vil se flere bilder fra serien "Erik tar på høye bygg" :)

    SvarSlett