fredag 8. februar 2013

Los Angeles dag 2

Denne dagen stod vi tidlig opp og benyttet oss av hotellets artige halvfabrikata-frokost. Her er det full selvbetjening og man kan mikse og matche mellom mye stereotypisk amerikansk mat. Alt pakket i plast. Eneste ferske produktet der er vel fruktfatet.
Noen bagel's senere programmerte vi gps'en til Universal Studios, Hollywood. Dette er en fornøyelsespark plassert rett ved Universal sitt studio hvor haugevis av filmer og serier har blitt spilt inn.
LA er en stor by med mye trafikk og turen til studioet nord for Hollywood tok i overkant av en time. Vi kjørte i morgenrushet og Therese var noe svett i perioder, særlig da vi kjørte flere miles med politibil i nabofilen. Vi våget oss tilogmed ut på freewayen, og det var nok rekord i antall filer for Therese sin del. Vi fant fram og fikk parkert bilen.
Universal studios

Kort fortalt var parken helt fantastisk, og vi ble som hyperaktive barn på sukker. Vi hilste på mange artige figurer, vi nevner i fleng; familien Simpson, Shrek og Fiona, Nyskjerrige Nils, Transformator og andre karakterer i Universalverdenen.
Kongelig audiens

Mange av attraksjonene var 3D og 4D, og det var helt utrolig realistisk og morsomt. Den beste av de alle var Simpsons, der man uten 3D-briller likevel føltes det som å være i Springfield. Detaljene var utrolige.
Erik møter sin store helt
Det viste seg også at å besøke parken på en hverdag i februar var et sjakktrekk. Det var så godt som ingen køer i parken og når vi så på gjerdene hvor lange køer det til tider tydeligvis kan være kjøpte vi en ekstra pose popcorn for å feire.
Therese deler popcorn med Lisa
Vi var også på guidet tur rundt på studioområdet der de spiller inn filmer og serier, og så på kulissene. Vi var innom flere deler av verden der de har satt opp hus i forskjellige stiler, som Little Mexico, Little Europe og selveste Wisteria Lane.
Little Europe
Wisteria Lane, kjent fra Frustrerte fruer
Alle husene med unntak av ett er tomme skall, og ved behov byttes språket på skilt og lignende så det passe seg. Et av husene i Wisteria Lane er også huset til søstrene i Charmed.
Vi fikk også demonstrert en hel haug med spesialeffekter, med vann, vær, eksplosjoner og bilkrasjer. Vi har jo vært klar over at det er mye spesialeffekter og triksing, men det er helt vanvittig å se alt arbeidet bak.
Action
Bilkrasj i flere filmer - men med samme bil i utgangspunktet
Kan brukes i alle typer katastrofer
Skuespillerne fortjener bare enda mer respekt for sitt arbeid etter å ha sett dette. Parken er verdt en tur til LA alene.
Etter den ene attraksjonen etter den andre var det tid for å dra til Hollywood og den famøse gåturen. Før vi kunne rusle dit, måtte vi jo finne parkering til vår flotte "Chevy". Vi spurte vår nye og svært nyttige venn Frk GPS etter parkering og fulgte hennes råd, men på veien ble vi fanget inn av en annen parkeringsvakt. Public parking sto det, så vi parkerte og var glade. Så kom det en meget oppgitt mann og spurte hva vi drev med. Det var visstnok "valletparking" og da skal man gi fra seg både bil og nøkler ved inngangen. Det føles jo veldig riktig å gi fra seg bilen til en fremmed, så det gjorde vi og gikk til Hollywood Boulevard. Vi ruslet over mange stjerner med både kjente og mindre kjente navn, og patriotiske som vi er ble vi glad og overrasket over å finne:
Norge er representert
Hun har tydeligvis vært kjent også utenfor Youngstorget.
Vi vandret nesten rett inn i en filmpremiere, der en vakt høflig spurte om vi kunne gå en annen vei. Det kunne vi jo, vi har hverken hørt om filmen eller kjente igjen noen av kjendisene.

Vi kunne jo heller gå å finne oss mat, og siden vi sto rett ved Hooters, hvorfor ikke? Taylor, vår servitør var både søt og sjarmerende, og alle sammen sang til og med for å underholde sine gjester. Hyggelig måltid, men vi var så utslitte etter dagen at vi valgte å kjøre hjem etter middag. Vi fikk heldigvis bilen tilbake. Det var litt raskere hjem pga mindre trafikk, men likevel et godt stykke. Når vi nå sitter på hotellrommet og tenker over dagen, var vi alle samde om at Universal har kanskje en av verdens mest gjennomførte parker, og at 3D aldri vil bli det samme igjen.

1 kommentar: