mandag 4. februar 2013

Sydney dag 7

På vår siste hele dag her i Sydney valgte vi å gå strandklassikeren Bondi-Coogee. Dette er en gåtur i fantastiske omgivelser mellom 2 av Sydneys vakre strender, der man passerer flere mindre strender på veien. 
Vi fikk endelig litt verdi for kollektivkortet vårt da vi fikk tatt toget til siste stopp, Bondi Junction før vi byttet til buss den siste biten ned til Australias mest berømte strand, Bondi beach.
Bondi beach
Vi fant frem
Dette var definitivt surfernes paradis, og tydeligvis svært så populært. I tillegg var det mange som slikket sol på stranden. Det fristet svært mye å bare stoppe der og ligge langflat på stranden resten av dagen.
Tadaaaaa
Planen var imidlertid ikke slik og derfra gikk vi sørover langs kysten fra strand til strand i variert terreng. I følge guideboken skulle vi holde utkikk etter både hvaler, delfiner og surfere. Dessverre så vi bare sistnevnte. Det er visstnok større sjanser for å se kjempefisk på vinterstid. Vakker natur så vi derimot mye av.
Bølger mot klipper
Marks Park - utsiktspunkt
Her kan vi bo
På veien møtte vi et utall av spreke mennesker som jogget på stien, gjorde armhevinger på klippene og diverse andre fysiske adspredelser. Vi har kommet frem til at folk fra Sydney er svært veltrente. Og solbrune. Veldig solbrune. Det blir vel bare slik når man tilbringer halve livet i badetøy på en planke. Det blir derfor litt morsomt å finne dette på veien, det er nok ikke så enkelt å være litt stor i Sydney.
Bredere trapp
Det mest bisarre synet på turen var en enorm kirkegård med fantastisk beliggenhet. Det er nok en del eiendomsmeglere som gjerne skulle sett den åsen brukt på annet vis, og vi kan forestille oss tårene triller som små søte dollartegn ned over kinnene deres når de tenker på det. Kirkegården ble åpnet for så mange år siden at det ikke var fastboende på den siden av Sydney, og i dag ligger det over 80.000 begravet der med en sinnsyk flott utsikt. På den annen side, den utsikten du får der skal du ha lenge, så med det i bakhodet er det nok her man skulle bestilt den gravplassen sin.
Evig utsikt
Evig vakkert
Vi skulle gjerne tilbrakt flere dager her i Sydney (og forsåvidt resten av Australia - dette landet gir definitivt mersmak) men i morgen bærer turen videre østover for det som blir en usannsynlig lang dag grunnet kryssing av den internasjonale datolinjen. Ja, og den usannsynlig lange flyturen. Den gleder vi oss absolutt ikke til, men akk for et luksusproblem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar