søndag 3. februar 2013

Sydney dag 6

I dag har vi vært både høyt og lavt i forsøk på å rekke over byen på vår korte tid her nede. Vi begynte med en tur opp i høyden da vi besøkte Sydney Tower Eye, som er byens høyeste bygning med sine 309 meter. I klarvær skal man kunne se 80km i alle retninger, men våre gamle øyne klarte ikke det. Alderen tynger visstnok. 
Sydney from above
Sydney Harbour
Men vi så likevel ganske langt, og med kikkert kunne vi også se litt av en eller annen merkelig sportsaktivitet som foregikk nede på bakken langt, langt avgårde. En del av underholdningen i tillegg til utsikten er 4D-kino, med flotte briller ala Donaldblad 1994. 
Klar som et egg
Der fikk vi hele Sidney på 5 minutter, guidet igjennom av en fargerik papegøye som flakset rundt ørene våre. Vi ble også ristet og sprutet vann på for å virkelig få kjenne den fjerde dimensjonen på kroppen.

Vel nede på bakkeplan var det på tide å utforske forstedene. Manly er surferenes paradis og visstnok et avslappet og hyggelig sted å rusle langs strendene. Vi tok fergen ut dit, og det var en kjempefin tur. Vi kjørte forbi flotte klipper og skjær på vei ut havnen, inkludert operahuset som tok seg bra ut også fra havet.
Operaen fra sjøsiden
Ut mot havet
Det toppet seg ved utgangen fra Sydney harbour da vi hørte over høyttaleren at alle burde gå inn på grunn av massive mengder vann som førte til store bølger. Dersom vi ble ute måtte vi sette oss ned, sikre våre løse gjenstander og forberede oss på å bli våte. Vi valgte selvfølgelig å bli ute, vi er da nordmenn. Og høyttaleren hadde rett, av en eller annen årsak var det kjempebølger akkurat i det området, på tross av ellers rolig sjø. Så da var det bare å holde seg fast. En av våre medpassasjerer ble faktisk så redd at hun skrek etter hjelp. Selv om det var litt småskummelt så var det jo også litt gøy, og vi som var på dekk 2 ble ikke så våte, men stakkars de på dekk 1. Hvilket fenomen vi var vitne på har vi forsøkt å google uten at vi ble særlig klokere, men vi antar at det har noe med havets strømninger å gjøre.
Båten vi tok og stranden med hainett
I Manly bor det pingviner
Manly innfridde på alle punkter, og er vel verdt turen. Det er nesten som en liten koselig landsby i seg selv, med cafeer, restauranter og surfebutikker. Det er på den ene siden en havn og en rolig strand med hainettinger og på den andre siden en større strand med mye større bølger der surferene slår seg løs. 
Surfere i aksjon
Gode brettforhold
Vi ble sittende å se litt på surferene, og kom tilslutt frem til at det egentlig er en umulig kunst. Vi er nok mer laget for å bygge sandslott enn denslags akrobatikk. Som avslutning på dagen spiste vi middag på en cafe ved stranden, før vi tok båten tilbake til storbyen.
Solnedgang på vei tilbake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar