torsdag 28. februar 2013

Reykjavik dag 3

Våre venners siste dag på Island begynte litt tregere, men vi fikk til slutt sjekket ut av hotellet alle sammen. Vi to trillet koffertene våre tre kvartaler ned gaten til vårt nye hotell mens våre venner stablet sine inn i to taxier, og kort tid etter var vi på vei til den blå lagune.
Blått vann og lavastein
Den blå lagune er nok kjent for de fleste, men for sikkerhets skyld; det er et geotermisk spa og vannet der er egentlig spillvann fra Svartsengi kraftverk. Kraftverket henter svært varmt vann fra grunnen, som er naturlig oppvarmet av lavagrunnen og bruker det til å skape kraft i turbinene. Vannet som er til overs går ut i lagunen og skaper fryd og gammen for turistene. På grunn av høy temperatur er det ideelt for en type alger å leve der, og dette i tillegg til hvite kiselutfellinger gjør at vannet blir turkis, eller helt helt lyseblått. Vannet skal være bra for de som har hudlidelser, deriblant psoriasis. Vi derimot var der kun for hyggen, og vi koste oss i timesvis i det enorme badeområdet.  Det er også mulighet for å prøve en ansiktsmaske som inneholder sunne greier for huden. Gruppen ble raskt delt i to, det var kun halve gruppen som ønsket dette. Det var også en kiosk ute i lagunen som kunne servere det meste av kalde drikker og is, og da var lykken komplett.

Vi var ikke helt alene 
Cafe og lagune
Hvit kisel 
Etter badingen kom hverdagen så altfor raskt og det var på tide å ta farvel med våre venner. Det var et sørgelig øyeblikk. De dro videre ut til flyplassen mens vi to satte oss på bussen tilbake til sentrum der vi tok en særdeles rolig kveld. Vi tok med oss en pizza og godteri og det ble innekveld og film for vår del.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar